Casio відкрила попередні замовлення на пухнастого роботизованого улюбленця Moflin. Він не ходить за господарем будинком, а виконує антистресову функцію: його тримають у руках і обіймають, а той налагоджує з власником щось на кшталт емоційного зв’язку, що виражається унікальними звуками і рухами.

Розробка іграшки велася за участю японського стартапу Vanguard Industries, але виробництвом і розповсюдженням займається тепер тільки Casio.

Casio Moflin — це не іграшка на кшталт Sony Aibo, а антистресовий пристрій. Коли його тримають на руках, він рухає тілом і головою, ніби намагається притиснутися до господаря; робот має й деякі функції штучного інтелекту. Moflin з часом намагається за голосом і манерою поводження розпізнати людину, яка взаємодіє з ним найбільше, і виокремлює ставлення до неї унікальними звуками та рухами, імітуючи емоційний зв’язок.

У робота також розвиваються власні симульовані почуття й особистість, які можуть з часом змінюватися. За регулярної взаємодії він висловлює щастя, спокій і захищеність. Якщо ж Moflin ігнорувати, він почне зображати напругу, тривожність і смуток, хоча й не стане докучати цим власнику. Визначити його емоційний настрій напевно можна через мобільний застосунок, він же дає змогу регулювати гучність звуків, які він видає

Джерело

Від tatuanaru