Австрійський стартап харчових технологій Revo Foods відкрив найбільшу у світі фабрику для 3D-друку продуктів харчування у Відні.

Нова фабрика під назвою “TASTE FACTORY” використовує власну розроблену технологію 3D Structuring, що дозволяє створювати продукти з рослинних інгредієнтів з унікальними текстурами та новими функціональними властивостями.

Ця інноваційна технологія дозволяє поєднувати рослинні білки та жири у складні форми, що імітують соковиті текстури традиційного м’яса або риби.

Першим продуктом, який вийшов з нової фабрики – філе на основі міцопротеїну — ферментованого мікелію.

Технологія 3D Structuring дозволяє виробляти до 60 т продуктів на місяць.

Цей процес відбувається при низьких температурах і тиску, що дозволяє зберігати більше поживних речовин у кінцевому продукті, на відміну від традиційних методів обробки харчових продуктів.

“Ця технологія працює на індустріальному рівні. Ми можемо створювати абсолютно нові текстури за допомогою простих, але поживних інгредієнтів, як-от міцопротеїн. Це справжній прорив для харчової індустрії”, — зазначив Робін Сімса, генеральний директор Revo Foods.

Основний інгредієнт нового філе — міцопротеїн — вважається одним із найбільш поживних джерел білка, з повним амінокислотним профілем та високою кількістю клітковини. Це також дуже стійкий протеїн, оскільки він вимагає мінімальних ресурсів для вирощування та росте надзвичайно швидко.

Технологія Revo Foods дає можливість створювати персоналізовані продукти, адаптовані під індивідуальні потреби споживачів.

Компанія вже співпрацює з великими виробниками для розробки нових продуктів, які презентує на початку 2025 року.

Джерело

Від tatuanaru