Вчені Далянського інституту хімічної фізики створили новий тип батареї на водній основі, які ефективніше зберігають енергію та безпечніші, ніж стандартні літій-іонні. 

Щільність енергії батареї залежить від того, скільки енергії вона може утримувати в залежності від її розміру і ваги. Літій-іонні акумулятори добре утримують енергію і вважаються дуже енергоємними. Однак нові батареї на водній основі зберігають енергію навіть краще за стандартні аналоги.

Водні батареї набагато безпечніші через нижчу щільність енергії, оскільки мають вузький діапазон напруги, в якому можуть працювати. Однак, додавши бромід до розчину електроліту, дослідники значно збільшили запас збереженої енергії у 2 рази. Це досягається завдяки використанню іонів броміду в окисно-відновних реакціях, які зазвичай використовуються в батареях такого типу.

Дослідницька група сподівається, що підвищення ефективності батарей на водній основі та їх здатності конкурувати з літій-іонними акумуляторами сприятиме якнайшвидшому впровадженню нової технології.

Джерело

Від tatuanaru