На заводі у Стокгольмі секретний 3D-принтер кожні шість секунд виробляє сонячні елементи вартістю тисячі євро. Ці мініатюрні сонячні елементи, вироблені компанією Exeger, покликані зробити революцію у повсякденних гаджетах, змінивши нашу взаємодію Космосу з технологіями і переосмисливши наші відносини зі світлом.

Співзасновник Exeger Джованні Філі був натхненний довгими зимовими ночами Швеції і вирішив поглянути за межі використання сонця як єдине джерело отримання енергії. Революційна технологія компанії дозволяє використовувати енергію практично будь-якого джерела світла, включаючи пряме сонячне світло, світло свічок і навіть місячне світло.

Джованні та співзасновник Хенрік Ліндстрем розробили новий матеріал електродів, провідність якого у 1000 разів вища, ніж у його попередників. Це нововведення призвело до створення сонячних елементів Powerfoyle, які зараз виробляються у комерційних масштабах. 

На відміну від традиційних панелей, елементи Powerfoyle не містять срібних провідників і нечутливі до часткового затінення, що значно підвищує ефективність.

Запатентований Powerfoyle матеріал, схожий на шкіру, може легко інтегруватися в різні продукти, імітуючи такі поверхні, як шкіра, вуглецеве волокно, дерево та матова сталь, залишаючись при цьому водонепроникними, пиленепроникними та удароміцними.

«Він працює за будь-якого освітлення, він більш довговічний, ніж будь-який інший сонячний елемент у світі, його легко виготовити, і він може імітувати будь-яку поверхню. Таким чином ми можемо інтегруватися в продукти, які вже продаються», – каже Філі.

Джованні Філі прогнозує, що їхня технологія «зачепить життя мільярдів людей до 2030 року». Сонячні елементи Powerfoyle вже використовуються в таких продуктах як навушники, бездротові колонки та інші гаджети. Їх використовують такі бренди, як Adidas, Phillips та 3M, Logitech та Apple.

Джерело

Від tatuanaru