U-Boat Works представив найшвидший підводний апарат Super Sub. Апарат розрахований на трьох осіб, він виглядає як підводний суперкар та створений для підводних подорожей.

Підводний апарат має довжину 6,5 метрів, корпус Super Sub призначений для максимальної гідродинаміки. Він видає повну електричну тягу потужністю 100 кВт, а до двигунів прикріплено підводні крила, які можуть швидко спрямовувати потік води від двигунів. Ці підводні крила дають можливість здійснювати круті повороти з креном, і навіть швидко підніматися і опускатися під кутами до 45 градусів. 

Super Sub здатний занурюватися на велику глибину – 300 м. Автономність від бортової батареї ємністю 62 кВтг становить близько восьми годин, але життєзабезпечення, кисень, очищення CO2, внутрішнє освітлення та зв’язок з поверхнею триватимуть не менше 96 годин, як вимагають правила DNV. Super Sub розвиває швидкість 10 вузлів – це близько 11,5 миль на годину або 18,5 км/год.

Інші засоби безпеки включають автоматичну систему захисту максимальної глибини, яка не дозволить вам вийти за межі того, на що розрахований підводний човен, та перемикач режиму, який автоматично випливе на поверхню, якщо пілот не натискає кнопку кожні 10 хвилин.

Джерело

Від tatuanaru